lauantai 9. maaliskuuta 2024

NIIN ON JOS SILTÄ NÄYTTÄÄ - JATKOA SUOMEN ISRAEL-POLITIIKASTA

 YLE kertoo Ruotsin ja Kanadan aloittavan uudelleen maksatukset UNRWA:lle. Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Tavio (ps) ilmoittaa, että Suomi odottaa "selvitystä".

Tilanteessa, jossa lähes 31 000 gazalaista on kuollut, moni lapsi nälkään.

Ulkoministeri Elina Valtonen (kok) on ilmoittanut Suomen kannattavan kahden valtion mallia.

Mutta ei reagoi siihen, että Israelin siirtokuntapolitiikka paraikaa on tekemässä kahden valtion mallia mahdottomaksi. Eikä siihen, että YK:n ihmisoikeusvaltuutettu Volker Turk on sanonut, että miehitetyillä palestiinalaisalueilla olevien siirtokuntien laajentaminen on sotarikos. Israel suunnittelee 3 400 uuden asuinrakennuksen rakentamista Länsirannalle. (IS 9.3.24.)

Eikä siihen, että siirtokuntien väkivalta palestiinalaisia kohtaan on Gazan sodan aikana kiihtynyt.

Eikä missään kohtaa kyseenalaista (lännessä laajalti vallitsevaa) logiikkaa, jonka mukaan israelilaisten hengen ja omaisuuden turva käy palestiinalaisten hengen ja omaisuuden turvan edelle.

Eikä siis viime kädessä sitä, että Israel kolonialistisena herrakansana on asettunut palestiinalaisten vuosituhansia omistamalle maalle samalla itsestäänselvällä röyhkeydellä ja väkivallalla kuin eurooppalaiset aikanaan Amerikkaan ja Afrikkaan.

 Ikään kuin juutalaisten vuosisatoja lännessä kokema ja Natsi-Saksassa kansanmurhaksi huipentunut vaino jotenkin oikeuttaisi palestiinalaisten ihmisoikeuksien ylikävelemisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti