keskiviikko 20. maaliskuuta 2024

HYVÄSTI, AAMULEHTI!

 Lopetin Aamulehden tilauksen. Se ei ollut helppo päätös. Lehti on tullut yhtäjaksoisesti suvulleni ainakin sata vuotta. Se on tamperelainen perinne, ja minä pidän kiinni perinteistä.

Mutta luokattomaan journalismiin kyllästyy. Kun huomaa ettei pitkään aikaan ole ilahtunut muista kuin Matti Kuuselan jutuista ja Harri Hautalan musiikkiarvosteluista ja useimpina päivinä lehden tärkein anti on kuvaristikko ja sarjakuvat...

Haluaisin, kipeästi haluaisin, kunnollisia juttuja paikallispolitiikasta, kaavoituksesta ja kaavoittajien ja rakennusliikkeiden salaperäisistä yhteyksistä, jääkiekkoilijoiden oudosta etusijasta tontteja jaettaessa ja Kummolan roolista siinä. Ja monesta muusta. Mutta kun ei. 

Päätoimittaja Tuulensuun journalistinen linja - "viiteryhmien" (rakennusliikkeiden, tiettyjen muiden yritysten ja oikeistopäättäjien) nuoleskelu tuhosi loputkin lehden objektiivisuudesta ja saman tien kiinnostavuudesta. Uusi PT ei ole saanut lehden journalismia jaloilleen.

Aamulehti on aina ollut oikeiston lehti ja on edelleen. Hämeen Yhteistyö ja Kansan Lehti, rauha niiden muistolle, eivät olleet kaksisia läpyköitä, mutta parhaimmillaan niistä saattoi löytää jopa toisia tai kolmansia mielipiteitä. Nyt kuntalaisen tiedonsaanti on Aamulehden ja somen armoilla, eikä se ole kaksinen tilanne. Demokratiankaan kannalta. Demokratia edellyttää hyvää ja moniäänistä journalismia. Sitä ei Tampereella ole. 

Aamulehtikin tekee kuolemaa. En ole ainoa kyllästynyt, yhä useampi vanha lukija on lopettanut tilauksen. Viiteryhmäjournalismi tuo ilmoituksia ja ilmoitukset rahaa, mutta ilmoittajatkin tarvitsevat lukijoita. Niin että tervemenoa ja kevyet mullat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti