perjantai 10. toukokuuta 2019

VASTUULLINEN BANAANI

Lidlin seinästä luin, että kaupassa myydään Reilun kaupan "vastuullista banaania". "Vastuullinen banaani"? Miten mahtaa käyttäytyä sen vastakohta, vastuuton banaani? Hyvä kumminkin, että joku tässä maailmassa on vastuullinen.
Tampereen kaupungin päättäjät taas eivät näköjään liialla vastuunkannolla itseään rasita. Megalomaanisilla investoinneilla on saatettu kaupungin talous kuralle. 60 miljoonaa heitetään Kummolan ja kumppanien Kansi ja Areena-hankkeeseen välittämättä Hartwall-areenan ja saman porukan aiempien liiketoimien antamista opetuksista (ks Pentti Sainio: Kummolan kääntöpiiri).
Mutta ei se mitään, pannaan kuntalaiset maksamaan. Lisää veroja, ja palvelut kortille. Yhtiöitetään Infra ja saadaan taas siirrettyä iso osa kaupungin taloutta demokratian ulkopuoliseen avaruuteen.
Ratikkatouhulla on tapettu iso määrä yrityksiä. Hämeenkadulla toimii kohta vain Kauppahalli ja Yliopiston apteekki. Vimeisin lähtijä on iso H & M-ketju, mikä tietää taas muutamaa kymmentä työtöntä lisää. Mutta ei se mitään.Maansiirtoyritykset ja rakennusliikkeet kiittävät hallinnossa toimivia bulvaanejaan.
Tunnelin piti helpottaa ruuhkia, mutta nyt kilometrien autojonot seisovat odottamassa pääsyä tukkoiseen madonreikään, jonka jatkuvasti toistuva puhdistaminen nielee aikaa ja rahaa. Mutta ei se mitään, YIT pelasti taloutensa, ja päätösprosessin ajaksi ELY-keskuksen johtoon palkattu YIT:n johtajan rouva saattoi jättää sen tehtävän hyvin hoidettuna ja siirtyä uusiin seikkailuihin.
Ja me sen kuin maksamme.
Seuraavaksi maksamme Näsijärven täyttämisen, jotta ratikkapäätöksen tarkoittama rakennusliikkeiden paratiisi toteutuu valtavina rakennushankkeina kaupungin länsipuolella.
Ja me maksamme. Olemme kuin se vastuullinen banaani. Ei meiltäkään kysytä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti