lauantai 25. toukokuuta 2019

AAMULEHTI TIETÄÄ VIIMEISENÄ?

Mistähän johtuu, että Aamulehti kertoo vasta kaksi päivää YLE:n jälkeen Tampereen korkeimman johdon salailusta Aleksovskin rikostutkimuksen ja Finnparkin hallituksen puheenjohtajavalinnan yhteydessä? Vallankin kun asia ei ole ollut tiedossa vain kahta päivää, vaan tosiasiassa jo yli vuoden?

Miksi koko media on oudon vaitonainen skandaalista, joka koskee "Pohjoismaiden suurimman sisämaakaupungin" johtoportaan menettelyä, jossa on mukana niin pormestari kuin konsernijohtaja ja jopa kaupunginlakimies?

Mediasta voisi päätellä, että koko Suomi on suunniltaan Game of Thronesin loppuratkaisusta, vaikka tässä ihmisten todellisuudessa paljon kiinnostavampi on tämän paikallisen draamasarjan loppunäytös ja lähinnä se tuleeko sitä vai onnistutaanko koko sotku piilottamaan hallitusneuvottelujen, lasten ilmastolakkojen, Mayn eron ja eurovaalien alle. Ja tietysti sen tärkeimmän uutisen, keravalaisen kotirouvaprostituoidun elämää, vaate-,  kenkä- ja välinevarastoja laajasti valottavan jutturyöpyn, jota saamme ihmetellä kautta median koko kirjon YLE:n pääuutisista pahaisinpaan juoruläpykkään asti.

Ainahan toki seksi kiinnostaa, mutta rehellistä seksityötä tekevä ja tunnollisesti veronsa maksava kansalainen ei käy meidän pussillamme, eikä asia siinä mielessä meitä koske. Mutta kun meidän verorahoillamme elävät ja niiden käytöstä päättävät virka- ja luottamushenkilöt keskenään salaa sumplivat toisilleen sääntöjen vastaisia etuja, silloin se koskee ja silloin pitäisi vallan vahtikoirien rähähtää.  

Ovatko meidän vahtikoiramme sokeita vai kuuroja? Vai ovatko nimenomaan Aamulehden vahdit sen ylipainoisen pystykorvan kaltaisia, jonka isäntä kantaa valitsemansa puun juurelle ja sitten käskee haukkumaan. Ja koira haukkuu mitä isäntä käskee. Ja vain sitä mitä isäntä käskee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti