torstai 13. heinäkuuta 2017

TUKITTU KAUPUNKI?

Ajaessani Ratinansiltaa itään kauhistuin: Ratinan tuleva kauppamöhkäle tukkii ja täyttää koko maiseman niin, että Timo Penttilän (alunperin tylsää, Ratinanrantaan verrattuna nerokasta arkkitehtuuria edustava) stadion jää kuin puristuksiin, tilaa ja ilmaa vaille.
Sama tunnelma Sorinsillalla, radan itäpuolen oksettava bulkkiarkkitehtuuri melkein kaatuu radan päälle.
Ja Ratinanrannan korkeat bulkkikerrostalot jo tukkivat näköalan Pyhäjärven suuntaan. Sama on ilmeisesti tapahtumassa Ranta-Tampellassa: siellä missä tulisi olla avara maisema, rantaa ja tilaa, nousee kerrostalo toisensa viereen, iloksi rakennusliikkeille ja vahingoksi maisemalle.
Eikä tämäkään tunnu riittävän. Seuraavaksi uhriksi suunnitellaan Eteläpuistoa, jonka avara vehreys ja järvinäköala saa vandaalien sormet syhyämään. Ei kun täyteen!
Puhumattakaan Taidemuseon tontista ja Pyynikintorista! Onhan ne totta vie sullottava täyteen ylimitoitettua rakentamista! Mitä kaupunki tilalla tekee? Mitä ilmalla! Mitä vehreydellä! Kaiken on palveltava kaikkivoipaa Kasvua! Sitä stiiknafuuliaa, jonka nimeen jokainen talousmies ja keskivertosuunnittelija vannoo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti