perjantai 7. heinäkuuta 2017

ATANASIN IHME

Kirjoituksessani mainittu toinen Atanas Aleksovski, se joka puhuu äidinkielenään suomea, kertoo YLEn vaalikoneessa 2019 , että hänellä ei ole ulkopuolista vaalirahoitusta.
Sattumalta käsiini osui Kotilinna-lehti, tämä hupijulkaisu, joka ilmestyy aina kuntavaalien alla ja joka vaaleista toiseen ilahduttaa kaupunkilaisia kertomalla Kotilinnasäätiön hallituksen jäsenistä sanoin ja kuvin - henkilöistä jotka tietysti ovat ehdolla vaaleissa.
Tämä uusin Kotilinna-lehti on siitä merkillinen, että siinä eivät poseeraakaan hallituksen jäsenet, vaan ainoastaan Kotilinnasäätiön toiminnanjohtaja Atanas Aleksovski, ja lehden ensimmäinen aukeama on kokonaan tekstimainosta. Eli journalistiseksi sisällöksi naamioitua vaalimainosta.
  Kun 12-sivuisen julkaisun kokonaispainos on 88 300 kappaletta, mikä lienee tämän vaalimainoksen lopullinen hinta taittoineen, painatuksineen ja jakeluineen?
Maksoin 4-sivuisen hautajaisohjelman 50 kappaleen taitosta ja painosta 80 euroa, eli 1,6 euroa/kpl. Samoilla hinnoilla Aleksovskin vaalimainos huitelisi hyvinkin sadan tonnin tuolla puolen, mutta ehkä nämä eivät ole verrattavissa.
Joka tapauksessa summan täytyy olla huomattava. Eli Aleksovski on saanut erittäin huomattavaa ulkopuolista rahoitusta Kotilinnasäätiöltä - käytännössä sen vuokranmaksajilta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti