keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

ONKO TAMPEREELLA KAKSI ATANAS ALEKSOVSKIA?

Viime aikoina on kohuttu Atanas Aleksovskin kaksoisroolista Kotilinnasäätiön toiminnanjohtajana ja kaupunginhallituksen varapuheenjohtajana. Eli samalla kertaa kaupunkikonserniin kuuluvan säätiön johdossa ja sen toimia valvovan elimen jäsenenä.
Entä jos kyseessä ei olekaan yhden miehen kaksoisrooli vaan kaksi aivan eri henkilöä?
Vai mitä pitää päätellä seuraavasta:
Venäjänkielisessä "Russki svet"-julkaisussa (N:3 2012) Atanas Aleksovski kertoo äitinsä olevan serbi ja isänsa makedonialainen ja saapuneensa Suomeen vuonna 1992 -  joten hänen on nykyisen ikänsä (49v) perusteella täytynyt olla tullessaan 24-vuotias aikuinen mies.
YLEn vaalikoneella 2017 esiintyvä Atanas Aleksovski taas nimeää äidinkielekseen suomen, joten hän ei voi olla edellämainittu - paitsi jos hänen vanhempiensa yhteinen kotikieli jostain jännittävästä syystä on ollut Balkanilla harvojen taitama eksoottinen suomi.
Samalla vaalikoneella Aleksovski ilmoittaa, ettei kuulu mihinkään kirkkoon eikä uskonnolliseen yhteisöön.
"Russki svet"-lehden haastattelema Atanas A. sanoo:"Olen ortodoksi" ja jatkaa: "kaikista maahanmuuttajista koen lähimmikseni niin kulttuurin, uskonnon kuin kielenkin osalta juuri venäjänkieliset (...) sillä suhtautumisemme kulttuuriin ja uskontoon on saman kaltainen".
   Eli meillä on suomea äidinkielenä puhuva, kirkkoihin ja uskonnollisiin yhteisöihin kuulumaton Atanas Aleksovski ja toinen samanniminen, aikuisena maahan muuttanut ortodoksi, eivätkä he kertomiensa tosiasioiden perusteella mitenkään voi olla yksi ja sama henkilö. Se että he molemmat ovat päätyneet Tampereen kaupunginhallinnon terävimpään kärkeen, on tietysti tilastollisesti melkein mahdotonta, varsinkin kun molemmat ovat musiikin maistereita, eikä kukaan ole kuullut kummankaan soittavan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti