torstai 2. syyskuuta 2021

RAHA RATKAISEE HOITOON PÄÄSYN

 Arkkiatri Risto Pelkonen sanoi äskeisessä 90-vuotishaastattelussaan (HS 19.8.21.):"Jos jollakin on rahaa hoidattaa itseään yksityisesti, en sitä tietenkään vastusta, mutta julkista systeemiä ei voi rakentaa niin, että hoitoon pääsyn järjestyksen ratkaisee varallisuus. Siitä ei hyvä seuraa."

Noin siis maan korkein lääkärikunnan auktoriteetti. Mitenkäs on asian laita Tampereella, "eurooppalaisessa suurkaupungissa", jolla on varaa lapioida tunneliin, ratikkaan, Kummolan mausoleumiin ja vielä sotkea julkinen liikennekin?

Olen kuukauden sisällä saanut kahdelta julkisen sairaanhoidon toimijalta ( neuvontapuhelimelta ja terveyskeskuslääkäriltä) saman viestin: "En siis lainkaan kannusta siirtymään yksityiselle, mutta jos on varaa, siellä kyllä pääsee tutkimuksiin ja hoitoon nopeammin". Yksityinen lääkäri tarkensi, että heillä pääsee tutkimukseen välittömästi, mutta julkisella puolella kestää kuukausia. Ja kertoi, että heillä kyseisen tutkimuksen hinta on 600 E.

Valitse siitä sitten, eläkeläinen, työtön, pitkäaikaissairas! Rikkaan kaupungin onnellinen asukas, joka saat ajella oikein ratikalla! Ratikassahan on niin helppo pitää turvavälitkin niihin kahteen muuhun matkustajaan. Matkallasi pankkiin kysymään lainaa, jota et varmasti saa, koska saadakseen lainaa on pystyttävä todistamaan, ettei ole lainan tarvetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti