maanantai 15. lokakuuta 2012

Jatkoa Sokeiden Elokuvateatteriin:- Mitä te teette, herra Kafka? Kirjoitatte "Linnan" jatko-osaa? Teillä on tosi vaikea käsiala. "Kuntademokratiayksikkö" vai "Kuntadiktatuuriyksikkö"?

Kuten kerroin, "kuntademokratiayksikön" laatimassa Tampereen kaupungin vaalikoneessa ei ole lainkaan mukana kysymystä, joka noin 80%:lle kuntalaisista on ratkaiseva äänestysperuste - siis Rantaväylän tunnelia.
Kun kysyin em. yksiköstä, kuka ne kysymykset oikein laati, ei minulle kerrottu yhtään nimeä. Vain että kysymykset laadittiin "prosesseissa". Kysymykseen tunneliasian poissaolosta sain vastauksen, että se oli "ollut esillä", mutta "talousmiehet" estivät.

Sikäli kuin muistan, herra Kafka, on kaupungin talouspuolen ylimmässä virkamiehistössä Kokoomuksen värisuora...
- Kuten on, sivumennen sanoen, myös kaavoituspuolella, jolla myös on saattanut olla sanansa sanottavana.

- Seuraavaksi kysyin, miksi tässä vaalikoneessa ei ole lainkaan selitysosaa.
- Vastaus: "Kun toiset osaa kirjoittaa paremmin kuin toiset, olisi huonommat kirjoittajat joutuneet epätasa-arvoiseen asemaan".

Mitä Te hirnutte, herra Kafka? Teidän tshekinsekainen jiddishinne... en aina ymmärrä... Ai että onko myös ehdokkaiden valokuvat kielletty? Kun toiset ovat paremman näköisiä kuin toiset, ja on se niin epätasa-arvoista...

VANHUUDESTA
"Vaativat kuulemma Tampereella vanhusten aterioihin leipää, joka säilyy tuoreena kaksi viikkoa. Se on jo sellainen lisäainepakkaus, että koko eutanasiakeskustelu voidaan lopettaa tarpeettomana."(Tapani Kontula)

MTV:n uutiset 13.10.12."Flunssarokote on aiheuttanut narkolepsiaa myös aikuisille. Jatkossa sitä annetaan vain 65 vuotta täyttäneille."

Että turvallista vanhuutta vaan meille. (Tellervo Tuominen 68v)

Ja ei kun päivän epistolaan:

ELÄKEPOMMISTA TALOUDEN TUKIJALAKSI

Valtakunta vapisee eläkepommin uhan alla. Suurten ikäluokkien heinäsirkkalaumat ahmivat kohta kitoihinsa koko kunta- ja valtiontalouden. Onneksi tuhoa torjumaan on kehitelty keinoja. Muun muassa Tampereen vanhainhoitolaitoksissa on laadittu lomake, jolla vanhat höppänät saadaan lupaamaan,ettei heitä tarvitse hoitaa, jos toimintakyky heikkenee.
Riittävään väestömäärään sopivasti tulkittuna lomake luo mahdollisuuden kaupunkiin, jossa on vain nuoria, kauniita ja terveitä veronmaksajia.
Muitakin niksejä on kehitelty. Lumityöt , pian taas ajankohtaiset, tiedetään sydämelle vaarallisiksi. Kunnon pyryä seuraa säännöllisesti tunku sairaaloiden sydänosastoilla, missä innokkaimmat kolaajat omalta osaltaan vapauttavat kunnan ja valtion raskaasta taakastaan jo ennen seuraavaa päivänkoittoa.
Tampereen auraushenkilökunta kantaa sekin oman kortensa kekoon. Monissa omakotilähiöissä tiedetään asuvan etupäässä varttunutta väkeä. Annetaan tämän porukan ensin kolata pihansa huolellisesti ja raivata itselleen säällinen ulospääsy tontiltaan.
Siinä vaiheessa, kun iäkäs tontinomistaja on saanut viimeisen kolallisen lykättyä sivuun ja mennyt sisälle hyvinansaitulle nitrolleen, saapuu reipas auramies ja ryöpsäyttää tonnin tiiviiksi pakkautunutta tavaraa portille sellaiseen asetelmaan, että ulospääsyä tilukselta ei ole, ennen kuin puolen metrin läpimittaiset jääpaakut on saatu raivattu, että puupaa-auto pääsee ajamaan oven eteen.
Julkisissa kirjoituksissa ja kannanotoissa kaupunki toki suosii vanhusten kotona asumista mahdollisimman pitkään. Mutta se ei selvästikään tarkoita omakotiasumista, vaan esimerkiksi Kotilinnasäätiön ylihinnoiteltuja yksiöitä tai muuta senkaltaista asumista, missä eläkkeen leijonanosa jo tulopäivänä siirtyy toisiin, arvokkaampiin,  käsiin.
Kotilinnasäätiön jälkeen vanhus voikin sitten siirtyä parantamaan Attendo MedOnen taseita ja veroparatiisisaarilla sijaitsevia tilejä, ja aikansa vääriä tai vanhentuneita lääkkeitä nautittuaan runsastuttamaan hautaustoimiston ja seurakunnan saapuvaa rahaliikennettä.

Kierron nopeuttamiseksi kannattaa esimerkiksi muistisairaita raijata herkeämättä paikasta toiseen , koska tiedetään heidän parhaiten pärjäävän tutussa ympäristössä. Ei kuin ympäristö uusiksi riittävän taajaan,ja jo lykkää ukko tai akka piankin ei koiranputkea , vaan säännöllisesti leikattua nurmea, mistä nurmesta ja sen hoidosta seurakunta rokottaa jälkeenjääneitä sen verran reippaasti, että vastaavalla neliöhinnalla vanhus, mikäli olisi elossa, olisikin hoidattanut pihanurmikkonsa naapurin pojalla kaikilta niiltä vuosilta, joilta haudan hoidon pisimmillään (20v) voi maksaa etukäteen.

Joiden kahdenkymmenen vuoden jälkeen, ellei haudalle ilmaannu perheen piiristä uutta käyttäjää, katsoo seurakunta oikeudekseen palauttaa palstan vastikkeetta itselleen, panna sen tuottoisaan uusiokäyttöön sekä särkeä hautakiven, mitä jonkun muun kuin seurakunnan tekemänä pidetään huliganismina.

Mutta koska kyseessä on seurakunta, se on vain keino auttaa eläkeläistä vielä hyvä tovi kuolemansa jälkeen edistämään kivenmurskausalan työllisyyttä ja siten kohentamaan osaltaan taloutt. Hiukan kuin synninpäästönä siitä eläessä aiheuttamastaan tavattomasta taloudellisesta rasituksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti