torstai 29. elokuuta 2024

PALESTIINALAISTEN RYÖSTÖ - MIKSI SALLITTUA?

 Jäin vielä miettimään palestiinalaisten ryöstämistä. Miksi se on ilmeisesti sallittua samaan aikaan kun länsimainen arvoyhteisö on edelleen tuohtunut juutalaisten omaisuuden ryöstämisestä 80-90 vuotta sitten?

Siksikö, että edelleen etsityt erittäin arvokkaat taideteokset olivat hyvin rikkaiden juutalaisten omaisuutta, kun taas palestiinalaisiin kohdistuva ja joka päivä jatkuva ryöstely koskee enimmäkseen vaatimattomien maanviljelijöiden peltoja, oliivi- ja sitrustarhoja ja asuinkiinteistöjä? Onko köyhältä rosvoaminen jotenkin sallitumpaa kuin rikkaalta vohkiminen?

Kun maanviljelijä menettää omaisuutensa, hän menettää myös ammattinsa ja toimeentulonsa. Muutos itsenäisestä maanomistajasta avustusten varassa eläväksi pakolaiseksi on nöyryyttävä ja herättää aiheellista raivoa. Israelin valtion palestiinalaisiin kohdistamat jatkuvat nöyryytysmekanismit pitävät huolen tunnetilan jatkumisesta päivästä toiseen, vuodesta toiseen, sukupolvesta toiseen.

Mitä todellisen rauhan mahdollisuuksia on niin kauan kuin Israelin valtio on olemassa nykyisessä muodossaan, nykyisellä perustuslaillaan, nykyisillä toimintatavoillaan? Rauha edellyttää vääryyksien oikaisemista, palestiinalaisten omaisuuden ja oikeuksien palauttamista. Vuodesta 1948 alkanut valtava omaisuudensiirto palestiinalaisilta israelilaisille pitäisi peruuttaa.

Käytännössä se tarkoittaa, että Israelin valtio pitäisi peruuttaa.

Ehkä tämä näköala selittää länsimaisen arvoyhteisön jatkuvan silmien sulkemisen tämän päivän rosvoamiselta.  Pitäisi myöntää kolossaalinen virhe, tunnustaa jatkuva valhe, terapoida jatkuvan aivopesun kohteena olleet miljoonat ihmiset... enkä tällä tarkoita yksinomaan israelilaisia, jotka on aivopesty uskomaan, että heillä on oikeus ryöstää palestiinalaisten maat ja kodit, pitää niitä ominaan ja kuvitella elävänsä demokratiassa.

maanantai 26. elokuuta 2024

VUOSISADAN RYÖSTÖ

 Gazan terveysministeriön mukaan Gazan sodassa on tähän mennessä kuollut 40 435 ihmistä. Näistä suurin osa naisia ja lapsia.

Tänään Israel antoi uuden evakuointimääräyksen Gazan keskiosaan Deir al-Balahin kaupunkiin. YK joutuu keskeyttämään avustustoimintansa alueella. Tietää lisää vainajia.

Samaan aikaan Hesarissa Veli-Pekka Lehtonen, HS:n politiikan toimittaja, kolumneeraa :" Natsien tekemän ryöstön jälkiä paikkaillaan yhä" : "Natsien 1930- ja 1940-luvuilla anastamaa taidetta palautuu omistajilleen edelleen. Eikä ihme, sillä kyse on vuosisadan ryöstöstä: natsien vohkimaksi päätyi eri arvioiden mukaan yli 600 000 teosta."

Kuinka kauan kestää ennen kuin aletaan palauttaa israelilaisten palestiinalaisilta ryöstämää omaisuutta? Ryöstöhän jatkuu täyttä häkää ns. siirtokuntien perustamisen muodossa. Käytännössähän "siirtokunnat" perustetaan palestiinalaisilta ryöstetylle maaomaisuudelle, joka on useinkin kulkenut suvussa jopa 800 vuotta, osmanniajasta lähtien.

Toinen asia on sitten tuhottu omaisuus. Gazassa on paraikaa meneillään täystuho. Milloin siitä saadaan odottaa korvauksia?

Milloin aletaan puhua vuosisadan ryöstöstä? 

sunnuntai 11. elokuuta 2024

"LOPULLISEN RATKAISUN" STRATEGIA?

 Viime aikoina Israel on iskenyt ainakin kymmeneen kouluun; viimeisimmässä, Gazan kaupungin Darajin piirissä sijaitsevaan kouluun tehdyssä iskussa 100 sinne sotaa paennutta ihmistä kuoli, joukossa lapsia, naisia ja vanhuksia. Taas kerran Israel väitti, että koulussa oli Hamasin komentokeskus.

Väkisin tulee mieleen vanhempaa historiaa - oudosti kuvio ja selitys toistuu.1970-luvulla Israel käytti napalmia väitettyihin "terroristikohteisiin". Kuvassa sitten näkyi napalmin hengiltä polttamia mummoja ja lapsia.

Gazan kansanmurhan aina vaan jatkuessa tulee mieleen, etteivät vaan 7.10.23. iskun tekijät olleetkin "hyödyllisiä idiootteja", jotka antoivat Netanjahulle "oikeutuksen" jo kauan suunniteltuun Gazan alueen "lopulliseen ratkaisuun" eli sen "puhdistamiseen " palestiinalaisista, tyhjentyneen maan asuttamiseen israelilaisille ja - tietysti - Netanjahun pysymiseen vallassa? Netanjahun, jota vallan ja syytesuojan poistuessa uhkaa korruptio-oikeudenkäynti.   

Perustelu:

1. Mossad on maailman luultavasti tehokkain tiedustelupalvelu, joka pystyy tekemään täsmäiskuja kauas Israelin rajojen ulkopuolelle. Miten uskottavaa on, että siltä olisi jäänyt toteamatta ja reagoimatta rajan välittömässä tuntumassa valmisteltu Hamasin hyökkäys?

2. Monien eri lähteiden mukaan Hamasin iskun valmistelu OLI tiedossa päivämäärineen kaikkineen, ja tieto oli välitetty Netanjahulle ja hallitukselle, mutta he eivät reagoineet. Miksi?

3. Netanjahun Likud-puolue on aikanaan rakennettu juutalaisen terroristijärjestö Irgunin pohjalta ja sen aatteelliselle perustalle. Irgun, kuten muutkaan sionistiset terroristijärjestöt, eivät välttäneet juutalaisten uhraamista, jos siitä oli hyötyä. Tähän mennessä Gazan alueen palestiinalaisia on murhattu noin 40 000, eikä sota ole lähelläkään päättymistään. Päin vastoin Netanjahu pitkittää sitä tahallaan toimimalla siten, että "rauhanneuvottelut" eivät edisty. Olisiko raa´asti laskelmoitu, että 1200 israelilaisen uhraaminen kannatti, jos siitä sai perusteen koko Gazan haltuunottoon?

4. Peli, jossa palestiinalaisia kehotetaan/vaaditaan siirtymään milloin millekin alueelle turvaan, ja sitten iskut kohdistetaan juuri sinne, on omiaan herättämään paniikkia. Aina uudelleen lähtemään pakotetut, nälän ja tautien näännyttämät, läheisiään menettäneet ihmiset joilla on mukanaan vain kiireessä käsiin haalittuja tavaroita - kuva tuo väkisinkin mieleen Deir Yassinin, jonka kylän asukkaat murhattiin naisia, lapsia ja vanhuksia myöten ja ruumiit sullottiin kaivoihin. Se tapahtui vuonna 1948, ja tarkoituksena oli herättää kauhua myös lähikylissä ja ajaa palestiinalaiset kodeistaan koko lähialueelta. Tekijöinä olivat juutalaiset terroristijärjestöt Irgun ja  Stern ja todistajana Punaisen Ristin työntekijä, jonka kertomana joukkomurha tuli maailman tietoon.

 Gazan alueella Israel, vahingosta viisastuneena, pyrkii ilmeisesti eliminoimaan parhaansa mukaan  ulkopuoliset todistajat, ja toimittajien lisäksi iskujen kohteena ovat olleet myös kansainvälisten avustusjärjestöjen edustajat, joita on sekä tapettu että syytetty yhteistyöstä Hamasin kanssa.  

Irgunia johti Deir Yassinissa Menachem Begin, josta sittemmin tuli Israelin pääministeri. Hän kehui onnistunutta operaatiota:  "kaikkialla maassa arabit pelästyivät silmittömästi ja alkoivat paeta henkensä edestä." YK:n todistajan mukaan paniikissa puolisot eksyivät toisistaan ja lapset vanhemmistaan. Sama tahpahtuu nyt.

 Kun terroristijärjestö Irgun lopetettiin, sen jäsenet siirtyivät suoraan Israelin armeijaan, jonka synty on siis terrorismissa. Kun katsomme nykypäivää ja Gazaa - onko mikään muuttunut?

Siis lukuunottamatta armeijan iskuvoimaa, uhrien määrää ja sionistisen propagandakoneiston suuruutta ja häikäilemättömyyttä? 

Joten?

perjantai 9. elokuuta 2024

Turva-alueelle, olkaa hyvät!

 8.8.24. uutiset kertovat Israelin iskuista Khan Yunisiin ja Gaza Cityyn; iskut osuivat mm. kahteen kouluun. Kouluthan tunnetusti ovat yleisiä terroristien pesäkkeitä.

Israelin armeija on iskujen jälkeen kehottanut lukuisien paikkakuntien siviilejä pakenemaan Israelin perustamille turva-alueille.

Kuten kohtelias saksalaisupseeri sanoi Auschwitzissa: Rouva on hyvä ja menee suihkuun!


tiistai 6. elokuuta 2024

ISRAEL, MEDIA JA LOBBAUS

 Israel ja sen tukijat ovat aina tienneet median merkityksen ja osanneet pitää sen hallinnassaan. Silti länsimaisen median pääsääntöinen Israel-myönteisyys jaksaa kummastuttaa. Amerikassa hyvä osaselitys on , että niin sikäläinen valtamedia kuin showmaailmakin on pitkälti juutalaisomisteinen. Mutta sionistisessa talutusnuorassa tuntuu kulkevan eurooppalainenkin media, mukaan lukien suomalainen ja vallankin suomalainen, joka pienessä maassa on suppea ja sen omistus kauhistuttavan keskittynyt.

Taannoin luin Corriere della serasta jutun viidestä palestiinalaislääkäristä, jotka Israelin armeija sieppasi, pakotti riisuutumaan ja polvilleen silmät sidottuina. Nöyryytykseen liittyi pelottelu: heidän annettiin ymmärtää teloituksen olevan tulossa. Tämä oli yksi niistä monista jutuista,joita en kotimaan mediassa ole havainnut.

Tämän päivän Le Monde otsikoi " Israelin vankilat toimivat kidutusleireinä palestiinalaisvangeille". Uutinen siteeraa jerusalemilaisen ihmisoikeusjärjestö B´Tselemin raporttia, jonka antama tieto sinänsä on ikivanha - jo 1970-luvulla olen haastatellut radioon palestiinalaisopettajaa, joka kertoi kokeneensa vankilassa sähkö- ja vesikidutusta, eikä hän silloinkaan ollut mitenkään poikkeustapaus. Hänen rikoksensa muistaakseni oli se, että hän oli kertonut koululaisille tosiasioita Palestiinasta.

Uutta ja mielenkiintoista minulle sen sijaan oli se, että B´Tselemin kaltainen järjestö pystyy Israelissa toimimaan - järjestö jonka "ilmoitetut tavoitteet ovat dokumentoida ihmisoikeusloukkaukset Israelin miehittämillä palestiinalaisalueilla, torjua tällaisten loukkausten olemassaolon kieltämistä ja auttaa luomaan ihmisoikeuskultuuria Israeliin" (suomennos Wikipediasta).

Israelin valtakulttuurissa B´Tselem on tietysti kovin pieni ääni valtavan sionistisen aivopesumedian keskellä , mutta näköjään se saa kuitenkin itsensä kuuluville Euroopassa, ainakin Le Monden kaltaisessa laatulehdessä.

Sitä tärkeämpää se on, kun Israelin armeijan keskeisiä kohteita Gazassa ovat toimittajat. Al-Jaseeran toimittajia on murhattu jo yli 160, muista toimittajista minulla ei määrää tiedossa, mutta iskujen kohteina he selkeästi ovat. Tarkoituksena on tietysti sabotoida tiedonkulkua tapahtumista, mikä nykymaailmassa on vaikeaa; huolimatta vahvasta sionistilobbauksesta mediaan tulee joka päivä todellista tietoa niin Gazan kuin Länsirannankin asioista.

Tämän todellisen tiedon määrän keskellä läntisen maailman silmien ummistaminen olisi käsittämätöntä ellei sionistinen propaganda niin ahkerasti, taitavasti ja massiivisesti pelaisi holokaustikortilla ja länsimaiden huonolla omallatunnolla  ja huutaisi antisemitismiä silloinkin kun kyseessä on Israelin apartheidin, militarismin ja viime kädessä Gazassa harjoittaman kansanmurhan vastustaminen.

Eikä se propaganda menisi niin suoraan maaliin, elleivät sionistiset propagandistit olisi erittäin taitavia verkostoitujia. Ja, tietysti, ellei heidän takanaan olisi rutkasti kapitaalia sijoitettavana. Suomen presidentin ja ulkoministerin Zabludowiczilta saamat muutamat vaalituhatlappuset ovat pulunruokaa verrattuna amerikkalaispoliitikkojen tukidollareihin.

Toimittajien saamat rahat ja kestitykset eivät ole samalla tavalla jäljitettävissä kuin poliitikkojen. Tietoja olen saanut vain Zabludowiczin lobbauslafkan käyttämistä varoista, nekin tiedot aika summittaisia. Mutta kun ajattelee, että se on vain yksi monista kestitystä ja oikeanlaista "tietoa" tarjoavista sionistipropagandan levittäjistä ja kun ajattelee, millaiset pitkälle ulottuvat lonkerot Zabludowiczilla on Suomen urheilussa, talouselämässä ja politiikassa, voi vain kuvitella miten mittavat kuviot ovat suuressa maailmassa.