torstai 10. lokakuuta 2019

TAMPERELAINEN KATRILLI

Pormestari Lylyn, konsernijaoston pj. Kummolan ja konsernijohtaja Yli-Rajalan kaupunginhallitukselta 7.10. saama "tuomio" kummastuttaa. Ensinmainitut saivat "huomautuksen", Yli-Rajala "kirjallisen varoituksen". Sanktiot vaikuttavat lähinnä päänsilitykseltä teon laatuun nähden.
Kuten päätöksen esittelyssä sanotaan, on konsernijohdolla "korostettu vastuu kaupungin toiminnan lainmukaisuuden ja hyvän johtamis- ja hallintotavan toteutumisen valvojana".
Kuitenkin kyseiset herrat salasivat tietoisesti sittemmin valitun ehdokkaan A. Aleksovskin rikosepäilyn.
He eivät ole mitään eilisen teeren poikia, vaan kokeneita politiikan ammattilaisia, joten he ovat tienneet täsmälleen mitä tekivät: rikkoivat tietoisesti niin hallintolakia kuin hyvän hallinnon periaatteita sekä konserniohjesääntöä, jota ovat itse olleet päättämässä.
Asiasta tietoinen oli myös kaupunginlakimies Jouko Aarnio. Onko katrilli edennyt esimerkiksi sillä kuviolla, että lakimies Aarniolta on tiedusteltu, mitä mahdollisia seuraamuksia rikosepäilyn salaamisesta voi tulla ja kuultuaan että "no ehkä huomautus" pojat ovat jatkaneet kuten oli sovittu?
Mutta miksi he ovat katsoneet tarpeelliseksi/välttämättömäksi (todennäköisen kiinnijoutumisen uhallakin) edistää rikoksesta epäillyn, jo moneen kertaan valheesta kiinni saadun Aleksovskin uraa?
Lisäkysymyksiä aiheuttaa se, että kaupunginhallituksen puheenjohtajana kyseisessä kokouksessa toimi Jaakko Mustakallio, joka käsittääkseni sai tiedon Muotiala-jupakasta jo keväällä 2017, kuten muukin vihreiden paikallisjohto, joka kielsi nostamasta asiaa esille, koska se olisi voinut haitata vihreiden mahdollisuuksia käynnissä olevissa luottamusmiesneuvotteluissa.
Kuinka monta pukkia kaupunkilaisten kaalimaata vartioi? Kuinka monta palkkiovirkaa ja luottamusmiesasemaa, puheenjohtajuutta, apulaiskaupunginjohtajuutta on tämän tanssin vuoroissa ja vastavuoroissa saatu ja vaihdettu - mihin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti