keskiviikko 31. maaliskuuta 2021

NEKALAN KOULUN REMONTTI

 Meilasin juuri Aamulehdelle apulaispormestari Jaakko Stenhällille osoitetun kysymyksen. Koska AL:llä on taipumus hukata lehden linjaan sopimattomat yleisönosastokirjoitukset, julkaisen tekstin tässä:

Nekalan koulu on Bertel Strömmerin ja Jaakko Laaksovirran suunnittelema arvorakennus. Se vaatii kuulemma (AL 29.3.) sisäilmaremontin, jonka kustannukset ovat 6-8 miljoonaa euroa.

Mutta rakennushan on remontoitu suhteellisen äskettäin, vv.20007-2010. Miten on mahdollista, että se jouduttiin tyhjentämään oppilaista jo vuoden 2018 lopulla? Millainen remontti se on, kun jo 8 vuotta sen jälkeen talo on käyttökelvoton sisäilmaongelmien vuoksi?

Eikö remontoijalla ole 10 vuoden lakisääteinen vastuu työstään? Onko kyseessä ehkä taas kerran rakennusalalle tyypillinen pitkä alihankintaketju, jonka vastuuyrityksiä saa hakea taskulampun kanssa eikä löydä?

Onko vanhan talon painovoimainen ilmanvaihto taas kerran muutettu koneelliseksi ja tehty työ päin honkia, niin että mikrobit ja villakuidut kulkeutuvat sisäilmaan?

Koulu on Tampereen kaupungin, siis meidän kuntalaisten, omistama. Me myös kustannamme toistuvat remontit. Maksajan ominaisuudessa kysyn apulaispormestari Jaakko Stenhälliltä (vihr): Mikä yritys on vastuussa vuosien 2007-10 remontista ja aikooko kaupunki käyttää uudelleen samaa yritystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti