lauantai 11. helmikuuta 2017

EIKÖ ELY-KESKUSTA ENÄÄ JOHDAKAAN RAKENNUSYHTIÖ?

Ilmeisesti Pirkanmaan ELY-keskusta ei enää johdakaan rakennusyhtiö, kuten Rantatunnelin suunnittelun aikana, jolloin johdossa oli hankkeen ainoan hyötyjän YIT:n paikallisjohtajan vaimo. Näin voi päätellä keskuksen kannasta Eteläpuiston asemakaavamuutokseen. AL:n 11.2.2017. mukaan ELY-keskuksen kanta on, että alueen virkistys- ja kulttuuriarvot tulee turvata ja että kaavamuutosesitys ei täytä maankäyttö- ja rakennuslain vaatimuksia, erityisesti koska alue liittyy valtakunnallisesti merkittävään Hämeenpuiston kulttuuriympäristöön.
Edelleen ELY-keskuksen mukaan voimassa oleva maakuntakaavakin velvoittaa säilyttämään Eteläpuiston esitettyä laajempana kokonaisuutena virkistyskäyttöön.
ELY-keskus myös toteaa Eteläpuiston tärkeäksi, koska Tampereen keskustassa on vähäinen määrä viheralueita, ja Eteläpuistolla lisäksi on erityistä arvoa maiseman, kulttuurihistorian ja luontoarvojen kannalta.
On hyvä havaita, että kun aikaisemman johtajan aikana ELY-keskuksen kannoissa painoi eniten E=elinkeinoelämä, näyttää nyt jo ympäristökin, se Y, saavan painoarvoa. Tässä tapauksessa voisi kyllä ottaa esille sen L:nkin eli liikenteen. Nykyinen rakennusliikejohtoinen (viittaan pormestari Ikosen A-insinöörit-taustaan) päättäjäpolvi kun on ahneuksissaan rakentamassa Tampereen kapealle kannakselle sellaisen liikennesumpun, että jos kaikki keskustaan suunniteltu lisärakentaminen toteutuu, saadaan 200 000 asukkaan kaupunkiin miljoonakaupungin liikenneongelmat. Ja hyvästi silloin se kehuttu Tampereen vetovoima. Kuka haluaisi maksaa mansikoita asumisesta saasteisessa, liikennemelun täyttämässä ja ahtaassa keskustassa maassa, jossa on vähän asukkaita, runsaasti tilaa ja mahdollisuus asua jossain viihtyisässä ja väljässä puutarhakaupungissa? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti