Noin käy kun on kiireissään ja kiukuissaan. Viime postauksessani näköjään vuorottelin tasaisesti sanoja "hallitusammattilainen" ja "hallintoammattilainen". Olisi tietysti koko ajan pitänyt puhua hallitusammattilaisista. Jotka näköjään ovat aikamme kirous ja kukkarollamme kävijä numero yksi.
Ja eikös Aamulehti kohta kertonut, että myös Tampereen kaupunkikonsernin yhtiöiden johdossa hääräävät hallitusammattilaiset. Ihmekään, että kaikki menee niin kuin menee. Me kaikki kolminkertaista sähkön hintaa maksavat, kiittäkäämme hallitusammattilaisia!
Yhtiöittämisen myötä demokraattinen vaikutusmahdollisuutemme yhtiöiden hoitamiin asioihin kapenee. Ja kun demokraattisesti valittujen edustajiemme tilalle valitut "hallitusammattilaiset" huseeraavat, se kapenee edelleen.
Kummalta tuntuu seurata, miten demokratia faktisesti jo 30 vuoden ajan on kaventunut. 90-luvun "hallintouudistus" siirsi valtaa vaaleissa valituilta kaupunginvaltuutetuilta virkamiehille. Ja kun ottaa huomioon, että suurimpia rahoja käsittelevät ja kaupunkisuunnitteluun eniten vaikuttavat virkamiehet kaavoituksen ja maanhankinnan puolella ovat pyöröoviporukkaa, rakennusliikkeistä tulleita tai niihin siirtyviä, se tarkoittaa, että rakennusliikkeillä on vahva ote sen alueen hallinnosta ja valtuutetuilla lähinnä tehtävänä siunata valmiit suunnitelmat. 2000-luku on sitten ollut jatkuvaa yhtiöittämistä ja demokratian kaikkoamista siten koko ajan etäämmälle.
Ja sote tuo meille uuden byrokraattikerroksen elätettäväksi. Eiköhän sielläkin kohta hallitusammattilaiset kummittele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti