torstai 22. elokuuta 2013


Ei voi sanoa, etteikö Aamulehti panisi parastaan pitkän tunnelin puolesta. Panokset ovat kovia ja sen kuin kovenevat 16.9.:n lähestyessä. AL:ssä 21.8. pitkän tunnelin puolesta kiihkeästi todistaa sekä pääkirjoitus että sisäsivulla monen vanhan virkamiehen porukka; vuoden 1989 Tampella-sopimuksen läpijunttausyrittäjistä puuttuvat kai vain vainajat. Muistettakoon, että myttyyn menneen Tampella-sopimuksen taustalla oli rakennusliike Ahti-Polarin kaupungin ylimmille virkamiehille kustantama Wienin-matka, matkaa isännöineen Ahti-Polarin toimitusjohtajan Erkki Heinosen junttaaminen Tampereen apulaiskaupunginjohtajaksi ja eroaminen mainitusta toimesta Tampella-sopimuksen tultua suurin piirtein käsitellyksi. Mistä tulee jotenkin omituisesti mieleen pitkän tunnelin pääasiallisen hyötyjän YIT:n aluejohtajan Antti Varpen rouvan Riitta Varpen nimittäminen Pirkanmaan ELY-keskuksen johtoon tunneliasian käsittelyn ajaksi ja siirtyminen muihin tehtäviin tunnelin tultua likimain käsitellyksi.
Samat miehet, sama asia: rakennusyrityksen etujen valvominen kaupungin veronmaksajien kustannuksella.
  Tampella-sopimus kaatui jääviyksiin. Pitäisikö vielä kerran käydä läpi koko 20 vuoden takainen tapaus kuvion ymmärtämiseksi? Jos silloin ostettiin DEVA (kahta vahvaa naista lukuunottamatta) Matti Luukaisen viralla, ostettiinko tällä kertaa vihreät Pauli Välimäen vakinaistamisella? Mitä matkoja, mitä taustapuheita, mitä hiehonkauppoja on ehtinyt tapahtua aiheellisesti mainostetun "pitkän valmistelun" aikana?
Mitä olisi hyvä muistaa vielä? Että Tampella-sopimuksen vastustajia nimiteltiin Aamulehdessä "hassahtaneiksi satuilijoiksi", kun väitimme hommaa yritykseksi korjata takana olevien pankkien ja rakennusyritysten taseita tilanteessa, jossa ne olivat kaatumaisillaan (Ne kaatuivat. Kaikki.). Entä jos nyt väittäisin Venäjän-investointien käyneen YIT:lle kalliiksi ja tarvetta korjata  taseita suureksi? Entä jos YIT:n ja Lemminkäisen suuromistajien, mm Ehrnroothien, Neitsytsaarille  päätyvien yrityshimmeleiden paljastuminen samaan aikaan kun veroparasiittimetsästys EU:ssa aktivoituu, uhkaisi viedä sijoitukset muille maille? Varsinkin jos Suomeen suunniteltu ns hallintorekisterin avaaminen eli suursijoitusten piilottelun mahdollistaminen ei menekään niin kuin finanssipiirit ja Kokoomus kaavailivat?

perjantai 19. heinäkuuta 2013

AUKEAVATKO PÄÄTTÄJIEN SILMÄT?

15.19 (1 minuuttia sitten)


Tampereen luottamusmiesten enemmistö ja keskeiset virkamiehet ovat innolla syytämässä kahmalokaupalla riihikuivaa (veronmaksajien) rahaa Tampereen Keskusareena Oy:lle.
Saako Hartwall-areenan kohtalo tamperelaispäättäjien silmiä avautumaan? Jos Helsingin talousalueella - johon Tampereen talousalue ei ole verrattavissa - Hartwall-areena tuottaa tappiota huolimatta sen omistajien (Harkimo ja de la Chapelle) vankasta taloudellisesta taustasta, mitä mahdollisuuksia Tampereen Keskusareenalla (osakepääoma 2 500E) olisi kannattavaksi yritykseksi?
Jos Helsinki-hallin tase - Helsingin kaupungin miljoonatuesta huolimatta - osoittaa yli 21 miljoonaa velkaa, mitä mahdollisuuksia olisi Tampereen Keskusareenalla menestyä?
Jos Hartwall-areenan kaltainen lafka päätyy venäläisoligarkkien rahanpesukoneeksi ennen varojen siirtoa veroparatiiseihin, kenen kansainvälisen miljardöörin seteleitä Tampereella pestäisiin ja lingottaisiin?
Hjalliksen järjestelyt tontin verovapauksineen ja kaupungin vuosittaisine avustuksineen muistuttavat niin läheltä tamperelaisia meininkejä, että kyllä nyt pitäisi pölhöimmälläkin jo kellot soida ja vedätysyritys tunnistaa.
Sama silosäkein: "Sellaista on maailman meno! Kuka on/niin hölmö , ettei näe ilmiselvää juonta?/ Mutta kuka on niin urhoollinen, että sanoo näkevänsä?" (W.Shakespeare: Rikhard III, suom. Matti Rossi)